22 Ekim 2010 Cuma

İnsanlık Tarihinin İlk Zamparası

Aslında ilk zamparası dediğime bakmayın. Daha ne tipler olmuştur gelene geçene çakan. Ama bu adam tarihin bilinen ilk zamparası sayılabilir. Karşınızda Roma’lı şair Publius Ovidius.

“Ateşli bir aşıktan servet koparmak yalnız kadınlara mahsus bir yetenektir. Sen sen ol, sevgilinin doğum günlerinden kork.”

Ovid olarak da bilinen Ovidius rivayetlere göre milattan önce 43 yılında İtalya’nın Abruzzo kentinde dünyaya gelmiş. Maceracı bir kişiliğe sahip olduğu için 18 yaşında Yunan diyarına gitmiş ve amaçsızca gezmiş. Sonra ise eğitimi için Roma’ya dönmüş ve burada hukuk eğitimi almış. M.Ö. 15 yılında bir kadınla yaşadığı ilişkiyi anlattığı aşklar adlı kitabını yazmış. İsa’nın doğduğu zamanlarda ise 3 kitaptan oluşan aşk sanatı adlı eserini yaratmış. 1’inci kitapta bir kadını nasıl elde edileceğini, 2’inci kitapta kadının nasıl elde tutulacağını anlatmış ve 3’üncü kitapta kadınlara öğütler vermiş. Bu eser o zamanın toplumsal yaşantısına ve tabularına göre adeta bir skandal olarak addedilmiş. Yine de bu skandal eseri onu ve Roma imparatoru Augustus’u yakınlaştırmış. Augustus Ovidius’u saraya aldırmış. Yedikleri ve içtikleri ayrı gitmiyormuş. Ovidius sarayda Yunan mitolojisini derinlemesine incelediği Metamorfozlar kitabını yazmış. Ancak ne olduysa Augustus’la Ovidius’un arası bozulmuş. Augustus, Ovidius’u idam etmeye kıyamamış ama onu sürgüne göndermiş. Ovidius yaşamının son 9 senesini karanlık bir liman şehrinde geçirmiş ve sonra da ölmüş.

Ovidius’la Augustus’un arasının açılmasının sebebi tam olarak açık olmasa da bir kadın meselesinin bu olaya yol açtığı bilgileri mevcut. El yazması bir günlükte şunlar yazıyor: “Şehrin yeni gülü Sparta güzeli herkesin aklını başından aldı. İmparator Augustus onu etkilemek için tüm hünerlerini ortaya döküyordu. Güzel Rosentus’u etkilemek için onun adına şiirler yazdırdı, gösteriler tertip etti. Onu saraya davet etti ama Rosentus bu nazik daveti geri çevirdi. Yine de imparatorumuzu kızdırmamak için isterse eve gelebileceğini yanında Ovidius’u da getirebileceğini söyledi. Belli oluyordu ki Rosentus da Ovidius’un büyülü sözlerinden, şaşaalı bakışlarından etkilenmişti. Augustus, Rosentus’un Ovidius’a ilgi duyduğunu anlamakta gecikmedi. Büyük bir öfkeyle doldu içi. Gazabı yıldırım gibiydi, tanrıların öfkesi gibiydi içindeki kin ateşi.” Anonim bir günlükten yapılan bu alıntıda imparatorla Ovidius’un arasına bir kadının girdiğini anlamak güç olmasa gerek.

“Her kadın arzulandığını düşünür, en çirkini bile kendini güzel sanır.”
Ovidius gerçek bir çapkındı. 2000 yıl öncesinin şartlarını düşündüğümüzde onun için insanlık tarihinin ilk zamparası demek yanlış olmaz. Tek eşli aşkların çağında her çiçekten bir bal alma düsturuyla hareket etmesi de onu döneminin romantik şairlerinden ayırıyor. Özellikle aşk sanatı adlı eserinde, erkeklere verdiği öğütler şimdiki birçok başarısız ve badak erkek için bile eğitici bilgiler barındırıyor.

Güzel kadınları nerede aramalı? 5 Ovidius öğüdü.
 
“Kadınlar kaçanı kovalar ama ayak direyen inatçılardan da tiksinir.”
 
1)    Doğru kadın aramakla bulunur, gözlerini aç ve etrafına bak. Güzel kadınların en çok nerelere takıldıklarını, nerelerde eğlendiklerini öğren.
 
2)    Dolaşmaya çıktığında etrafına bak, kütüphanelerde hatta mahkeme salonlarında bile etrafına bak onu bulmak için.
 
3)    Tiyatrolarda da onu arayabilirsin. Bu tip gösteri yerleri son moda ve güzel kadınların hem görmek hem de görülmek için akın ettikleri yerlerdir. Böyle bir yere gideceksen basamaklı tiyatroları seç. Bu tip tiyatrolarda aşık olabileceğin, oynaşabileceğin ya da sadece bir gecelik beraber olabileceğin birisini bulabilirsin.
 
4)    Popüler olan yarışlarda da ara kadınları. Bu arenalarda mutlaka senin de istediğin gibi kadınlar olacaktır.
 
5)    Zaferlerin kutlandığı veya festivallerde düzenlenen şölenleri de unutma. Bu şölenlerde ilgiye değer eğlenmeye gelen birçok kadın bulacaksın.

Kadını buldunuz ama nasıl tavlayacaksınız?
 
“Erkek kötü oyuncudur, kadın arzularını gizler, ilk adımı atmak bu yüzden erkeğin işidir.”
 
1)    Bir kadını tavlamak için ilk olarak kendine güvenmelisin, o zaman kazanamayacağın kadın olmaz. Hiçbir kadın gururunu okşayıcı sözleri karşılıksız bırakamaz. Bundan hoşlanmayacağını düşündüğün bir kadının bile hoşuna gidecektir bu sözler.
 
2)    Eski sevgilisi tarafından yaralandığı gün onu elde edebilirsin. O gün ona açıl ve eski sevgilisinden intikam alması için ona yardımını sunduğunu söyle. Bunu yaparken elini çabuk tut çünkü kızgınlık zamanla erir gider, elini çabuk tutarsan sonuca ulaşırsın.
 
3)    Bol bol söz ver, söz vermekle kim ne kaybetmiş. Kadınlar vaatlere dayanamaz, kolayca baştan çıkarlar. Bir kez inanıp umutlandı mı, bu umut onu uzun süre oyalar. Eğer çok cömert olursan, bil ki terk edilirsin.
 
4)    Eğer ona yazdığın süslü, iltifatlı mektupları okumadan geri gönderiyorsa, yine de yazıp göndermeye devam et. Emin ol ki, bir gün dayanamayıp okuyacaktır.
 
5)    Olur da eğer yazdığın mektuplara, ettiğin güzel sözlere “Lütfen beni artık rahatsız etme” diye cevap veriyorsa bu “Yapma dediğim şeyi yap, yap dediğim şeyi yapma” anlamına gelir. Sen aldırma ve bildiğin gibi devam et, sonunda arzu ettiğine kavuşacaksın.
 
6)    Onunla bir yere gittiğinde ona bak ve bakışların konuşsun. Şaşkınlığa uğrat onu hayran hayran bakarak.
 
7)    Üstüne başına dikkat et. Temiz ve üstüne yakışan giysiler giy, saçını usta bir berber kessin. Tırnakların temiz olsun ve burun kılların gözükmesin. Ağzın da lütfen güzel koksun.
 
8)    Senden aşağı bir pozisyonda olsa bile onu kendinden ileri görürmüş gibi davran, dediklerini onayla. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. İşi bitirmek için bir dostun adını kullanabilirsin, bu durumda yakınları sömürmek kötü değildir.
 
9)    Onu beklemediği bir anda öp. Belki kızacak, karşı koyacak ama sen sana verilmeyeni al çünkü bir yandan karşı çıkarken diğer yandan sahip olunmaya isteyecek. Tek dikkat etmen gereken onun narin dudaklarına zarar vermemen.
 
10)    Bir kadını arzu etmek istiyorsan onu iste, o sadece istenmeyi bekliyordur. İlk adımı da atmak erkeğin işidir.
 
11)    Eğer hoşlandığın kadın sana sevimli davranmıyor ve kurlarına karşılık vermiyorsa da sen ısrarından vazgeçme. Eninde sonunda yelkenleri indirip yumuşayacaktır.
 
12)    Ona pahalı hediyeler yerine anlamlı hediyeler al.
 
13)    Bol bol iltifat et ve sözlerini onayla ama sözlerinde yalan olsa bile bunu belli etme. Sanat gizemli olduğunda işe yarar.
 
14)    Kusurlarını görmezden gel. Kadının yanlışlarını görmeyen onu kazanır.
 
15)    Asla kadına yaşını sorma. Bu nüfus memurunun işidir, seni alakadar etmez.


“Sevişirken acele etme. Sevişmenin hazzı aceleye gelmez. Usulca her yerini okşa. Dişi arzuları uyansın böylece. Kıvama gelince dokunuşlar ona haz verir.”


“Ömrün tek bir kadınla geçmesin, bunu kimse yapamaz. Onu aldat ama karda yürürken izini belli etme. İkinci sevgilinle buluşma yerini sadece sen bil, aynı yerlerde buluşma. Oldu da açığa çıktı. Bilinse bile inkar et. Ne eskisinden daha çok sevgili ol ne  de daha yumuşak. Eğer böyle olmazsan suçunu kabul etmiş olursun.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder